peliohjelmat ja tulokset 08/09

Peliaika 1x25min. Pelimuoto 4+1 (5v5) pelaajaa kentällä. Vapaa rajoittamaton edestakainen/lentävä vaihto-oikeus. Sivurajaheiton saa uusia yhden kerran (pelinohjaaja kertoo uusimisen syyn). Maalipotku ei saa mennä yli puolen kentän, tästä vastustajalle vapaapotku. Rangaistusalueen paitsio käytössä. 3 peliä/turnaus. Kenttä 40x30m
Lisäys sääntöihin; ei edes käsistä saa avata yli puolen kentän.

Kaikkia ikäluokkia koskevat säännöt
Kaksi tai kolme ottelua/joukkue turnauksessa (ikäluokkaohjeen mukaan). Ei sarjataulukoita eikä pistepörssejä. Peliaikaa voidaan valmentajien sopimuksella lyhentää sellaisissa tilanteissa, joissa se on selkeästi järkevää. (esim. toinen peli putkeen, hellettä ja vähän vaihtopelaajia. KÄYTTÄKÄÄ JÄRKEÄ!)
Peliaikaa ei kuitenkaan pidennetä missään olosuhteissa. Pelimuotoa (5vs5, 8vs8) voidaan myös muuttaa vallitsevan kenttä- ja pelaajatilanteen mukaan valmentajien keskinäisellä sopimuksella. Tässäkin järjen käyttö on sallittua. Ottelupareja voidaan myös vaihtaa tarvittaessa turnauksen sisällä, mikäli tämä edistää tasaväkisten pelien pelaamista. Em. tilanteessa yhteys turnauksen järjestäjään, joka sopii ottelumuutoksista turnaukseen osallistuvien joukkueiden kesken.
Jokaisessa ottelussa luovutetaan yksi vihreä kortti molempien joukkueiden pelaajille sekä subway-lahjakortti. Kortin luovuttaa pelinohjaaja pelin päätyttyä ennen kättelyjä oman joukkueen valmentajan nimeämälle pelaajalle. Vihreät kortit hankkii turnauksen järjestäjä. Ellei paikalla ole kahviota, järjestävä joukkue ilmoittaa asiasta etukäteen osallistujille eväiden varaamiseksi. Osallistumismaksuja ei kerätä.

Yli-ikäiset pelaajat
YI-pelaajia ei käytetä, poislukien pelaaja, joka kooltaan ja ominaisuuksiltaan soveltuu selkeästi nuorempien joukkueeseen. Tytöt voivat pelata yhtä nuoremmassa ikäluokassa.

Ylimääräinen pelaaja
Maalieron ollessa neljä (4) maalia otetaan johtavalta joukkueelta yksi (1) pelaaja pois. Maalieron ollessa kaksi (2) maalia palataan aloituksen mukaisiin (pelaajien määrä kentällä) kokoonpanoihin. Maalieron ollessa kuusi maalia voi häviöllä oleva joukkue ottaa yhden (1) ylimääräisen pelaajan vastustajan ollessa edelleen alivoimalla. Maalieron ollessa tässäkin tapauksessa kaksi (2) maalia palataan aloituksen mukaisiin
kokoonpanoihin. Peliohjaaja/valmentaja valvoo tämän toteutumista.

Pelinohjaajat
Turnausjärjestäjä hoitaa paikalle pelin ohjaajat ja ohjeistaa heidät. Jos tulee väärinymmärryksiä tai ihan mitä vain huomautettavaa kotiturnauksen järjestäjille, niin selvittäkää asiat tuoreeltaan ja paikan päällä aikuisten tavoin.