Subway-nappulaliiga 2017 säännöt

10/11 vastuuseura FC Kerimäki

peliaika 1x20min. 4+1 (5vs5) pelaajaa kentällä, kulmapotku epäsuorana rangaistusalueen nurkalta. Maalipotku rangaistusalueelta, jolloin vastustajan on peräydyttävä puoleen kenttään. Vapaa rajoittamaton edestakainen/lentävä vaihto- oikeus. Sivurajapotku (tai kuljetus) ei suoraa potkua maaliin. Sivurajapotkussa vastustaja antaa tilaa. Ei paitsiota. 3 peliä/turnaus. Kenttä 30m x 20m.

08/09 vastuuseura KarKi

Peliaika 1x25min, 4+1 (5vs5) pelaajaa kentällä, kulmapotku epäsuorana rangaistusalueen nurkalta. Maalipotku rangaistusalueelta. Vapaa rajoittamaton edestakainen/lentävä vaihto-oikeus. Sivurajaheiton saa uusia yhden kerran (pelinohjaaja kertoo uusimisen syyn). Ei paitsiota.
3 peliä/turnaus. Kenttä 40m x 30m.

06/07 vastuuseura STPS

Peliaika 2 x 20 min. 4+1 (5vs5) pelaajaa kentällä, Maalialueen paitsiosääntö. 2 peliä/turnaus. Kenttä 50×35.

04/05 vastuuseura RU

Peliaika 2 x 25 min. 7+1 (8vs8) pelaajaa kentällä, normaali paitsiosääntö. 2 peliä/turnaus.

Pelinohjaajat
Turnausjärjestäjä hoitaa paikalle pelin ohjaajat ja ohjeistaa heidät.

Kaikkia ikäluokkia koskevat säännöt
Kaksi tai kolme ottelua/joukkue turnauksessa (ikäluokkaohjeen mukaan). Ei sarjataulukoita eikä pistepörssejä. Peliaikaa voidaan valmentajien sopimuksella lyhentää sellaisissa tilanteissa, joissa se on selkeästi järkevää. (esim. toinen peli putkeen, hellettä ja vähän vaihtopelaajia. KÄYTTÄKÄÄ JÄRKEÄ!) Peliaikaa ei kuitenkaan pidennetä missään olosuhteissa. Pelimuotoa (5vs5, 8vs8) voidaan myös muuttaa vallitsevan kenttä- ja pelaajatilanteen mukaan valmentajien keskinäisellä sopimuksella. Tässäkin järjen käyttö on sallittua. Ottelupareja voidaan myös vaihtaa tarvittaessa turnauksen sisällä, mikäli tämä edistää tasaväkisten pelien pelaamista. Em. tilanteessa yhteys turnauksen järjestäjään, joka sopii ottelumuutoksista turnaukseen osallistuvien joukkueiden kesken.
Jokaisessa ottelussa luovutetaan yksi vihreä kortti molempien joukkueiden pelaajille, sekä subway lahjakortti. Kortin luovuttaa pelinohjaaja pelin päätyttyä ennen kättelyjä oman joukkueen valmentajan nimeämälle pelaajalle. Vihreät kortit hankkii turnauksen järjestäjä. Subway lahjakortit hankkii ikäluokan vastuuseura järjestettäviin turnauksiinsa Pekka Rautiaiselta (pekka.rautiainen@subway.fi) Ellei paikalla ole kahviota, järjestävä joukkue ilmoittaa asiasta etukäteen osallistujille eväiden varaamiseksi. Osallistumismaksuja ei kerätä.

Yli-ikäiset pelaajat
Vastustajan suostumuksella ainoastaan 03/04 ikäluokassa voi pelata kaksi yli-ikäistä kenttäpelaajaa siten, että vain yksi on kerrallaan kentällä. Muissa ikäluokissa YI-pelaajia ei käytetä, poislukien pelaaja, joka kooltaan ja ominaisuuksiltaan soveltuu selkeästi nuorempien joukkueeseen. Tytöt voivat pelata yhtä nuoremmassa ikäluokassa.

Ylimääräinen pelaaja – “jokeri” ja alivoima. ”Maalitykin” peluuttaminen.
Maalieron ollessa neljä (4) maalia otetaan johtavalta joukkueelta yksi (1) pelaaja pois. Maalieron ollessa kaksi (2) maalia palataan aloituksen mukaisiin (pelaajien määrä kentällä) kokoonpanoihin. Maalieron ollessa kuusi maalia voi häviöllä oleva joukkue ottaa yhden (1) ylimääräisen pelaajan vastustajan ollessa edelleen alivoimalla. Maalieron ollessa tässäkin tapauksessa kaksi (2) maalia palataan aloituksen mukaisiin kokoonpanoihin.
Jos pelaaja tekee ottelussa neljä (4) maalia niin valmentaja on velvollinen peluuttamaan pelaajaa muussa kuin maalintekijän roolissa. Peliohjaaja/valmentaja valvoo tämän toteutumista.

Tulosten julkaisu
Turnauksen järjestäjä lähettää ottelutulokset ja vihreän kortin ansainneet sähköpostilla: lehtimaki80@hotmail.com, pia.kapanen@gmail.com, urheilu@ita-savo.fi